Leader besöker Hunnebergs scoutgård

Hunnebergs scoutgård sökte projektstöd från Leader för att utveckla en friluftsgård med vindskydd, hinderbana och kanoter.

Scoutkåren med nya äventyr i sikte


Efter önskemål från medlemmar och föräldrar bestämde sig styrelsen för Hunnebergs Scoutgård att söka medel från Leader för att möjliggöra bra övernattningsplatser för flera patruller samtidigt, samt för att förbättra möjligheterna till aktiviteter i området.

Hunneberg är ett attraktivt friluftsområde beläget mellan Trollhättan, Vänersborg och Grästorp. Områdets scoutkår grundades 1938. Scoutverksamheten ger barn och unga i åldrar från 1 till 25 år, från alla delar av samhället, chansen att få uppleva äventyr tillsammans och växa som individer.

Ett gemensamt behov gav drivkraft

”Vi saknade fasta vindskydd och sov ofta i tält, så därför letade vi och sökte medel av Leader och fick bidrag för både vindskydd och kanoter som var ett stort behov i vår kår. Känslan var helt otroligt glädjande, vi trodde inte det var sant! Vi hade inte haft råd att göra det här annars.” berättar projektledare Annalena Levin.

Vill att fler ska prova på friluftslivet och upptäcka naturen

Ett syfte med projektet har också varit att ge allmänheten möjlighet till att prova på friluftslivet och att göra scoutgården mer tillgänglig för både ortsbor, boende i Västra Götaland med omnejd och i förlängningen för hela Sverige och internationella gäster.

”Vindskydden kan även allmänheten låna, vilket är trevligt. Långsiktigt så har vi ju tänkt att vi ska kunna hyra ut kanoter till den som vill. Vi ska få till en hinderbana också, men den inte riktigt påbörjad ännu.” fortsätter Annalena Levin.

I nära dialog och samarbete med leaderkontoret

Hunnebergs scoutgård är väldigt nöjda med utfallet av projektet. Projektledare Annalena Levin ger rådet:

”Hör av dig till Leader, de är jättehjälpsamma och förklarar hur man kan göra – vad som är bra att söka för – eller vad man inte bör söka för. Och det ger verkligen landsbygdsutveckling som föreningar och andra har nytta av”.

Utveckla din plats på jorden

Har du en idé men saknar resurser till att förverkliga den? Vi på Leader Göta älv & Säveån hjälper dig från idé till slutrapport. Här kan du läsa mer om hur du kan ansöka om leaderprojekt.